3 Haziran 2018 Pazar

ÇİLEKLİ SAKIZLI MUHALLEBİ PASTASI



Malzemeler:
1 lt süt
75 gr margarinı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gr labne peyniri
50 ml krema (yarım çay bardağı)
1 yemek kaşığı pirinç unu
1-2 adet damla sakızı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kedidili bisküvi

Kedidilini ıslatmak için:
1 su bardağı ılık su veya süt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı neskafe

Sosu için:
500 gr çilek
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı: Margarin ve un unun kokusu gidene kadar kavrulur, içerise süt eklenip biraz karıştırılır. Daha sonra şeker pirinç unu ve damla sakızı eklenip muhallebi koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınınca içerisine tereyağı, vanilya eklenip mixerle çırpılır. Biraz ılıyınca labne peyniri eklenip çırpmaya devam edilir.
Kedidillerini ıslatmak için ılık suya neskafe ve şeker eklenip karıştırtılarak şekerin erimesi sağlanır. Daha sonra büyük kare borcama kedidilleri ıslatama suyuna önlü arkalı batırılıp dizilir. Birinci sıra bitince üzerine hazırlanan muhallebinin yarısı yayılır. Tekrardan muhallebinin üzerine ıslatılmış kedidilleri dizilir ve en üstüne kalan muhallebi yayılır ve buzdolabında 1 saat kadar bekletilir. Bu arada çilekler rondodan geçirilir, nişasta ve şeker eklenerek ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Buzdolabında bekleyen tatlının üzerine çilekli sos yayılır ve tekrardan buzdolabında en az 2-3 saat kadar bekletilir. Üzeri istenilen şekilde süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: