Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı
şeker
100 gr labne
peyniri
50 ml krema
(yarım çay bardağı)
1 yemek kaşığı
pirinç unu
1-2 adet damla
sakızı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 paket kedidili
bisküvi
Kedidilini
ıslatmak için:
1 su bardağı
ılık su veya süt
2 yemek kaşığı
şeker
1 yemek kaşığı
neskafe
Sosu için:
500 gr çilek
1 çay bardağı
toz şeker
2 yemek kaşığı
mısır nişastası
Yapılışı:
Margarin ve un unun kokusu gidene kadar kavrulur, içerise süt eklenip biraz
karıştırılır. Daha sonra şeker pirinç unu ve damla sakızı eklenip muhallebi
koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınınca içerisine tereyağı,
vanilya eklenip mixerle çırpılır. Biraz ılıyınca labne peyniri eklenip çırpmaya
devam edilir.
Kedidillerini
ıslatmak için ılık suya neskafe ve şeker eklenip karıştırtılarak şekerin
erimesi sağlanır. Daha sonra büyük kare borcama kedidilleri ıslatama suyuna
önlü arkalı batırılıp dizilir. Birinci sıra bitince üzerine hazırlanan
muhallebinin yarısı yayılır. Tekrardan muhallebinin üzerine ıslatılmış kedidilleri
dizilir ve en üstüne kalan muhallebi yayılır ve buzdolabında 1 saat kadar
bekletilir. Bu arada çilekler rondodan geçirilir, nişasta ve şeker eklenerek
ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Buzdolabında bekleyen tatlının üzerine çilekli
sos yayılır ve tekrardan buzdolabında en az 2-3 saat kadar bekletilir. Üzeri
istenilen şekilde süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder