Malzemeler:
3 tane
bostan patlıcanı
Sosu
için:
6-7 tane
domates
2-3 diş sarımsak
2 tane köy
biberi
1 tane
kırmızıbiber
1 tatlı
kaşığı şeker
Tuz,
karabiber, pul biber
1 kâse
doğranmış siyah zeytin
1 kaç yaprak
fesleğen
Üzeri
için:
1 tane kırmızıbiber
(küçük küp doğranmış)
2 tane ky
biberi (küçük küp doğranmış)
3 çorba
kaşığı mısır
Dil peyniri
Yapılışı:
Patlıcanlar
alacalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir. Daha sonra kuralanıp 1 parmak
kalınlığında dilimlenir ve kızdırılmış tavaya az zeytinyağı konulur ve
patlıcanlar önlü arkalı hafifçe kızartılıp kenara alınır. Ayrı bir tavada sos malzemelerinden
olan biberler çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve sarımsaklarla beraber
sotelenir. İçerisine kabukları soyulup doğranmış olan domatesler eklenir ve sotelemeye
devam edilir. Baharatlar eklenir ve yarım çay bardağı kadar su konulup sos az
pişirilir ocaktan inmesine yakın zeytinler eklenir 1-2 taşım daha kaynatılıp
ocaktan alınır. Dikdörtgen borcama veya başka bir fırın kabına sos
malzemesinden 2 yemek kaşığı konulup dibine yayılır. Üzerine patlıcanlar
dizilip üzerlerine sos malzemesi paylaştırılır, onların üzerine mısır ve küçük
doğranmış olan biberler konulur ve 180 derce fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Fırından alınıp üzerlerine dil peyniri konulup peynirler eriyip az kızarana kadar
tekrardan fırına verilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder