21 Haziran 2018 Perşembe

PATLICAN PİZZASI



Malzemeler:
3 tane bostan patlıcanı
Sosu için:
6-7 tane domates
2-3 diş sarımsak
2 tane köy biberi
1 tane kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber, pul biber
1 kâse doğranmış siyah zeytin
1 kaç yaprak fesleğen                                          
Üzeri için:
1 tane kırmızıbiber (küçük küp doğranmış)
2 tane ky biberi (küçük küp doğranmış)
3 çorba kaşığı mısır
Dil peyniri
Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir. Daha sonra kuralanıp 1 parmak kalınlığında dilimlenir ve kızdırılmış tavaya az zeytinyağı konulur ve patlıcanlar önlü arkalı hafifçe kızartılıp kenara alınır. Ayrı bir tavada sos malzemelerinden olan biberler çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve sarımsaklarla beraber sotelenir. İçerisine kabukları soyulup doğranmış olan domatesler eklenir ve sotelemeye devam edilir. Baharatlar eklenir ve yarım çay bardağı kadar su konulup sos az pişirilir ocaktan inmesine yakın zeytinler eklenir 1-2 taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Dikdörtgen borcama veya başka bir fırın kabına sos malzemesinden 2 yemek kaşığı konulup dibine yayılır. Üzerine patlıcanlar dizilip üzerlerine sos malzemesi paylaştırılır, onların üzerine mısır ve küçük doğranmış olan biberler konulur ve 180 derce fırında 20 dakika kadar pişirilir. Fırından alınıp üzerlerine dil peyniri konulup peynirler eriyip az kızarana kadar tekrardan fırına verilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: