Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru (instant) maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı buğday nişastası
4 su bardağı un (kontrollü konulacak)
İçi için:
200 gr yağsız beyaz peynir
İstenirse 1 tutam maydanoz
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı (akı peynire
katılabilir)
Yapılışı: Süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır
ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler
eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılır ve
ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur limon büyüklüğünde
bezelere ayrılır ve bezeler elle açılıp orta kısmına peynirli iç konulup
kapatılır ve avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.
Tepsi mayası içinde 20 dakika kadar ılık bir ortamda poğaçalar bekletilir. Daha
sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizikler atılır ve 180 dereceli
fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder