21 Haziran 2018 Perşembe

ÇIKOLATALI BARDAK TATLISI



Malzemeler:
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini bulamak için:
Hindistan ceviz
Toz antep fıstığı

Yapılışı: Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler tencere alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Ocaktan ineceği zaman vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır. Uzun limonata bardakları su ile ıslatılır ve içerisine hazırlanan muhallebi paylaştırılır. Biraz ılıyınca üzeri streç filim ile kapatılıp en az 4-5 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra dolaptan alınır ve önce kenarları hafifçe gevşetilip bardaklar ters çevrilir. 2’şer parmak aralıklarla kesilip Hindistan cevizine ve toz antep fıstığına bulanıp servis tabağın alınır. Üzerleri çilek ile süslenir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: