Malzemeler:
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerini bulamak için:
Hindistan ceviz
Toz antep fıstığı
Yapılışı: Tereyağı ve vanilya
hariç diğer malzemeler tencere alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Ocaktan
ineceği zaman vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır. Uzun limonata
bardakları su ile ıslatılır ve içerisine hazırlanan muhallebi paylaştırılır. Biraz
ılıyınca üzeri streç filim ile kapatılıp en az 4-5 saat buzdolabında
bekletilir. Daha sonra dolaptan alınır ve önce kenarları hafifçe gevşetilip
bardaklar ters çevrilir. 2’şer parmak aralıklarla kesilip Hindistan cevizine ve
toz antep fıstığına bulanıp servis tabağın alınır. Üzerleri çilek ile süslenir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder