21 Haziran 2018 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Malzemeler:
1 kg bakla
2 tane kuru soğan
2 dolu servis kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı su
2 diş sarımsak

Baklaları ıslatmak için:
1 tane limon suyu
1 yemek kaşığı un

Üzeri için:
Dereotu

Yapılışı: Baklalar ayıklanıp yıkanır, limon ve un karıştırılmış suda bekletilir (baklalar kararmasın diye). Daha sonra soğanlar yemeklik olarak doğranır ve 1 yemek kaşığı zeytin yağında kavrulur. İçerisine sarımsaklar eklenip kavurmaya devam edilir. Baklalar kavrulan soğanların üzerine düzgünce dizilir. Bir kâsede tuz, şeker ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir üzerine 2 su bardağı kaynamış su eklenir ve tenceredeki baklaların üzerine gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılıp önce hızlı ateşte 5 dakika kadar, daha sonra en az 30 dakika kadar ocakta pişirilir. Baklalar tencerede soğutulur ve servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dereotu serpiştirilir ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: