21 Haziran 2018 Perşembe

FAVA


Malzemeler:
300 gr kuru baklau
1 tane soğan
1 tane orta boy patates
1 tane havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz, şeker, kırmızı biber
1 kaç dal dereotu
2 diş sarımsak

Yapılışı: Bakla akşamdan ıslatılır. Zeytinyağında küçük doğranmış soğan hafifçe kavrulur, sarımsaklar ve yıkanıp süzülmüş olan baklalar eklenir. 1-2 kez sotelenir ve üzerini geçecek kadar su eklenir. Küçük küp doğranmış patatesler ve 1 bütün havuç ilave edilir. Tuz ve şeker eklenir. İyice yumuşayana kadar pişirilir. (Suyu fazla olmamalı) Daha sonra içinden bütün havuç çıkarılır. Kalan karışım el blenderı ile ezilir. Limon suyu ve dereotu eklenir. Servis tabağına alınır. Üzeri sızma zeytinyağı ve toz biber ile süslenir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: