Malzemeler:
300 gr
kuru baklau
1 tane
soğan
1 tane
orta boy patates
1 tane
havuç
Yarım
çay bardağı zeytinyağı
Yarım
limon suyu
Tuz,
şeker, kırmızı biber
1 kaç
dal dereotu
2 diş
sarımsak
Yapılışı: Bakla akşamdan
ıslatılır. Zeytinyağında küçük doğranmış soğan hafifçe kavrulur, sarımsaklar ve
yıkanıp süzülmüş olan baklalar eklenir. 1-2 kez sotelenir ve üzerini geçecek
kadar su eklenir. Küçük küp doğranmış patatesler ve 1 bütün havuç ilave edilir.
Tuz ve şeker eklenir. İyice yumuşayana kadar pişirilir. (Suyu fazla olmamalı)
Daha sonra içinden bütün havuç çıkarılır. Kalan karışım el blenderı ile ezilir.
Limon suyu ve dereotu eklenir. Servis tabağına alınır. Üzeri sızma zeytinyağı
ve toz biber ile süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder