Malzemeler:
5 parça tavuk
biftek
4 tane orta boy
patates
Sosu için:
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 tatlı kaşığı
pul biber
2 tatlı kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
kekik
2 diş sarımsak
Yapılışı: Sos malzemeleri geniş bir kâsede karıştırılır. İçerisine tavuklar ve yemeklik doğranmış olan patatesler eklenip hepsi birlikte karıştırılır. Dikdörtgen borcama veya küçük fırın tepsisine alta tavuklar onun üzerine de patatesler yayılır. 1 Çay bardağı kadar da su eklenir ve 180⁰’de yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder