21 Haziran 2018 Perşembe

PIRASALI MISIR EKMEĞİ

Bu ekmek pırasa sız da yapılabilir. Tuzlu kek gibi oluyor.
Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı mısır unu
½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 kg pırasa
1 çay kaşığı pul biber, karabiber

Yapılışı: Pırasalar ince doğranır, tencerede sıvı yağ ile kavrulur baharatları eklenir ve soğutulur. Daha sonra diğer  malzemeler çırpılır, soğuyan pırasa eklenir ve  karıştırılır.Yağlanmış tepsi veya borcama yayılır.Soğuk fırında 170⁰'de pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: