Malzemeler:
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 çay bardağı
zeytinyağı
2 tane yumurta(1'inin
sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık
yoğurt
1 tane kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
250 -300 gr kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane çarliston
biberi
1 tane sivri biber
1 tane kırmızıbiber(papya)
1 tane çiğden patates
1 yemek kaşığı domates
salçası
1 yemek kaşığı biber
salçası
1 tane domates
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
kırmızıbiber
1 çay kaşığı isot
İçini hazırlamak için:Soğan çok küçük doğranır, az zeytin-yağında kavrulur, kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir.Küçük doğranmış biberler ilave edilir ve kavrulur,patatesler çok küçük doğranır ve eklenir, salçaları ve küçük doğranmış domateste eklenerek kavurmaya devam edilir.Daha sonra baharatları eklenir ve altı kapatılır. Maydanoz ilave edilip soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrulur ve yumuşak bir hamur yapılır.15 dakika dinlendirilir. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır(16 tane beze). Oval şekilde açılır. Ortasına iç konularak kenarları hafif kapatılır. Üzerine yumurta sürülüp, susam atılır. Ilık fırında 180⁰' de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder