21 Haziran 2018 Perşembe

FIRINDA SEBZELİ ERİŞTE


Malzemeler:
2 su bardağı erişte
2 tene kabak
2 tane patlıcan
1 tane havuç
5 dal taze soğan
10 tane çeri domates
1 top mozarella peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pul biber
2-3 dal fesleğen (istenirse.)

Yapılışı: Sebzeler iri küp şeklinde doğranır ve her biri ayrı ayrı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenip tabağa alınır. Daha sonra hepsi geniş bir kaba alınır ve üzerlerine baharatları eklenip karıştırılır, fesleğen istenirse oda bu aşmada eklenir.
Erişteler kaynamış suya bırakılır ve yumuşayana kadar haşlanıp süzgece alınır. Daha sonra tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı konulup eritilir ve eriştelere çok az bu tereyağında çevrilip yağlanmış fırın kabına yayılır. Eriştelerin üzerine sebzeler yerleştirilir. Sebzelerin aralarına küçük doğranmış mozarella peyniri ve ortadan kesilmiş olan çeri domatesleri yerleştirilir e az zeytinyağı gezdirilir. 180 dereceli ısıtılmış fırında domateslerin üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Pişmesine yakın fırından çıkarılır ve üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir ve kaşarlar kızarana kadar fırında tutulur. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: