Malzemeler:
2 su bardağı
erişte
2 tene kabak
2 tane
patlıcan
1 tane havuç
5 dal taze
soğan
10 tane çeri
domates
1 top mozarella
peyniri
1 su bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,
karabiber, pul biber
2-3 dal
fesleğen (istenirse.)
Yapılışı: Sebzeler iri küp şeklinde doğranır ve her
biri ayrı ayrı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenip tabağa alınır. Daha
sonra hepsi geniş bir kaba alınır ve üzerlerine baharatları eklenip
karıştırılır, fesleğen istenirse oda bu aşmada eklenir.
Erişteler
kaynamış suya bırakılır ve yumuşayana kadar haşlanıp süzgece alınır. Daha sonra
tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı konulup eritilir ve eriştelere çok az bu
tereyağında çevrilip yağlanmış fırın kabına yayılır. Eriştelerin üzerine sebzeler
yerleştirilir. Sebzelerin aralarına küçük doğranmış mozarella peyniri ve
ortadan kesilmiş olan çeri domatesleri yerleştirilir e az zeytinyağı gezdirilir.
180 dereceli ısıtılmış fırında domateslerin üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Pişmesine yakın fırından çıkarılır ve üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir
ve kaşarlar kızarana kadar fırında tutulur. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder