21 Haziran 2018 Perşembe

PİŞMANİYE KURABİYE




Malzemeler:
125 gr tereyağı (oda ıssında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şeker
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un

Üzeri için:
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şeker

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır. Küçük bezeler alınır ve avuç içerinse yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180˚ fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir. Bir kâsede 1 su bardağı Hindistan cevizi ve 1 çay bardağı pudra şeker karıştırılır. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz Hindistan cevizli karışıma bulanıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: