7 tane enginar
1 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 kâse bezelye
1 tane patates
2 dolu servis kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane portakal suyu
Yapılışı: Enginarlar yıkanır ve limonlu suda bekletilir soğan yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur, içerisine küçük küp doğranmış havuç ve bezelye eklenip biraz daha kavurmaya devam edilir. Daha sonra enginarların iç kısımları alta gelecek şekilde tencereye dizilir ve üzerine portakal suyu ve enginarların üzerini az geçecek kadar su eklenir tencerenin kapağı kapalı olarak önce hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Daha sonra küçük küp doğranmış patates eklenir ve tekrardan tencerenin kapağı kapalı şekilde 25 dakika kadar daha pişirilir, pişip pişmediği kontrol edilip ocağın altı kapatılır ve enginarlar tencerede soğutulur. Servis yapılacağı zaman enginarlar servis tabağına alınır orta kısımlarına da garnitürlerden paylaştırılır ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder