Malzemeler:
1 paket margarin
veya tereyağı (yumuşak)
1 tane
yumurta
5 yemek
kaşığı toz şeker
2 yemek
kaşığı nişasta
1 çay
bardağı sıvı yağ
Yarım su
bardağı fındık (rondodan geçirilecek)
2 paket eti
burçak (rondodan geçirilecek)
1 su
bardağı mısır gevreği
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
Aldığı kadar
un
Yapılışı: Mısır gevreği hariç
diğer malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yapılır. En son mısır gevreği
eklenir fazla yoğurmadan hamura katılır. Cevizden küçük bezeler alınır ve avuç
içerisinde yuvarlanıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış
fırında 180⁰’de pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder