21 Haziran 2018 Perşembe

MISIR GEVREKLİ KURABİYE


Malzemeler:
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşak)
1 tane yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı fındık (rondodan geçirilecek)
2 paket eti burçak (rondodan geçirilecek)
1 su bardağı mısır gevreği
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı: Mısır gevreği hariç diğer malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yapılır. En son mısır gevreği eklenir fazla yoğurmadan hamura katılır. Cevizden küçük bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180⁰’de pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: