21 Haziran 2018 Perşembe

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI


Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
9 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kakoulu petibör bisküvi

Üzeri için:
120 grr bitter çikolata
300 gr çilek

Yapılışı: Süt, şeker ve irmik karıştırılarak pişirilir. Vanilya eklenir ve ocaktan alınır, ıslatılmış kek kalıbına karışım boşaltılır. Bisküviler üzerlerine batırılarak yerleştirilir ve buzdolabında soğutulur. Soğutulan tatlı kalıptan servis tabağına ters çevrilir ve üzerine benmari usulü eritilmiş olan çikolata sıkma torbası ile sıkılır, orta boşluğa çilekler doldurulur ve çileklerin de üzerine çikolata sıkılır ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: