Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker
9 çorba kaşığı
irmik
1 paket vanilya
1 paket kakoulu
petibör bisküvi
Üzeri için:
120 grr bitter
çikolata
300 gr çilek
Yapılışı: Süt, şeker ve irmik karıştırılarak pişirilir. Vanilya eklenir ve ocaktan alınır, ıslatılmış kek kalıbına karışım boşaltılır. Bisküviler üzerlerine batırılarak yerleştirilir ve buzdolabında soğutulur. Soğutulan tatlı kalıptan servis tabağına ters çevrilir ve üzerine benmari usulü eritilmiş olan çikolata sıkma torbası ile sıkılır, orta boşluğa çilekler doldurulur ve çileklerin de üzerine çikolata sıkılır ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder