21 Haziran 2018 Perşembe

COCOSTAR TATLISI



Malzemeler:
Yarım paket margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 tane yumurta
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu

İçi için:
2 su bardağı Hindistancevizi
1 su bardağı pudra şekeri                                   
1 yumurta akı
İçini hazırlamak için:Yumurta akı çırpılır, içine hindistancevizi ve pudra şekeri eklenerek hepsi karıştırılır.

Şerbeti:
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
Şerbeti hazırlamak için: Süt ve şeker kaynatılmadan, karıştırılarak eritilir.



Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrularak 22 tane bezeye ayrılır. İçli köfte gibi açılarak içlerine hindistan cevizli iç konulur, kapatılıp yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir ve 180⁰'de pişirilir. Fırından çıkınca üzerine şerbeti dökülür. Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok: