3 Haziran 2018 Pazar

ÇITIR TAVUK



Malzemeler:
8 adet tavuk baget
1 tane kuru soğan
6-7 adet tane karabiber
Pane harı için:
2 tane yumurta
Yarım su bardağı un
Yarı su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Yıkanmış olan tavuklar bir tencereye alınır, üzerine tuz, tane karabiber ve 4’e kesiliş olan kuru soğan konulup üzerini aşacak kadar su ilave edilerek tavuklar çok yumuşamayacak şekilde pişirilir. Pane harçları ayrı ayrı tabaklara konulur. Unun içerine yarımşar tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber konulup karıştırılır. Galeta ununa da aynı şekilde yarımşar tatlı kaşığı tuz karabiber ve pul biber konulup karıştırılır. Yumurtalar çırpılır. Pişip biraz ılıyan tavuklar önce unlu karışıma sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulanıp bir tabağa alınır. Bütün tavuklara aynı işlem yapılır. Derin bir tavaya sıvı yağ konulur ve ısıtılır Isınan yağın içerisine hazırlanmış olan tavuklar konulur ve önlü arkalı kızartılır. Daha sonra havlu kâğıt üzerine alınır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: