Malzemeler:
8 adet tavuk
baget
1 tane kuru
soğan
6-7 adet
tane karabiber
Pane
harı için:
2 tane
yumurta
Yarım su
bardağı un
Yarı su
bardağı galeta unu
Tuz, karabiber,
pul biber
Yapılışı:
Yıkanmış
olan tavuklar bir tencereye alınır, üzerine tuz, tane karabiber ve 4’e kesiliş
olan kuru soğan konulup üzerini aşacak kadar su ilave edilerek tavuklar çok yumuşamayacak
şekilde pişirilir. Pane harçları ayrı ayrı tabaklara konulur. Unun içerine
yarımşar tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber konulup karıştırılır. Galeta
ununa da aynı şekilde yarımşar tatlı kaşığı tuz karabiber ve pul biber konulup
karıştırılır. Yumurtalar çırpılır. Pişip biraz ılıyan tavuklar önce unlu
karışıma sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulanıp bir tabağa alınır.
Bütün tavuklara aynı işlem yapılır. Derin bir tavaya sıvı yağ konulur ve ısıtılır
Isınan yağın içerisine hazırlanmış olan tavuklar konulur ve önlü arkalı
kızartılır. Daha sonra havlu kâğıt üzerine alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder