21 Haziran 2018 Perşembe

PORTAKAL SOSLU KEK



Malzemeler:
4 tane yumurta
7 yemek kaşığı şeker
2 tane portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı un

Portakal sosu için:
3 tane portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra içerisine 2 tane portakal suyu, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve un eklenir, hepsi birlikte mixerle çırpılır. Yağlanmış 30 cm çapındaki tepsiye karışım boşaltılır. 170⁰ önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kek ılımaya bırakılır. Bu arada sosu için gerekli olan malzemeler 5-6 dakika ocakta kaynatılır. Ilıyan kekin her tarafı kürdan ile delinir ve kekin üzerine kaynar sos gezdirilerek dökülür. Kek sosunu çekince kesilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: