Malzemeler:
4 tane yumurta
7 yemek kaşığı
şeker
2 tane portakal
suyu
1 portakal
kabuğu rendesi
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı
un
Portakal
sosu için:
3 tane portakal
suyu
1 portakal
kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı
şeker
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra içerisine 2
tane portakal suyu, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve un eklenir, hepsi
birlikte mixerle çırpılır. Yağlanmış 30 cm çapındaki tepsiye karışım boşaltılır.
170⁰ önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kek
ılımaya bırakılır. Bu arada sosu için gerekli olan malzemeler 5-6 dakika ocakta
kaynatılır. Ilıyan kekin her tarafı kürdan ile delinir ve kekin üzerine kaynar
sos gezdirilerek dökülür. Kek sosunu çekince kesilir ve servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder