21 Haziran 2018 Perşembe

CEVİZLİ HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK




Bu hamurdan tahinli, cevizlide yapılabilir.Ayrıca patates içi kullanarak tuzlu çörekler yapılabilir.

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket kuru maya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz  
Aldığı kadar un

Aralarına sürmek için:
1 kahve fincanı yaş haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker(1 beze için) 
1 kâse ceviz içi    

Yapılışı: Ilık süt, su, şeker ve maya karıştırılarak, sıcak bir ortamda, yarım saat bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler katılır ve yumuşak bir hamur yapılır ve 20 dakika kadar mayalandırılır.  Mayalanan hamur 3 bezeye ayrılır ince açılır. Yağ ile ezilmiş olan haşhaş arasına sürülür, toz şeker serpilip her tarafına ceviz içi yayılır.  Daha sonra rulo yapılır ve 3 parmak genişliğinde kesilerek tepsiye dizilir. Diğer 2 bezede aynı işlem yapılır. Tepside 20 dakika  mayalandırılır. Soğuk fırında önce 100⁰' de 10 dakika daha sonra 180⁰'de üzeri kızarana kadar  pişirilir.  Afiyet olsun

              

Hiç yorum yok: