Bu hamurdan tahinli, cevizlide yapılabilir.Ayrıca patates içi kullanarak tuzlu çörekler yapılabilir.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket kuru maya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı
kadar un
Aralarına sürmek için:
1 kahve fincanı yaş haşhaş
1 çay
bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker(1 beze için)
4 yemek kaşığı toz şeker(1 beze için)
1 kâse
ceviz içi
Yapılışı: Ilık süt, su, şeker ve maya karıştırılarak, sıcak bir ortamda, yarım saat bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler katılır ve yumuşak bir hamur yapılır ve 20 dakika kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur 3 bezeye ayrılır ince açılır. Yağ ile ezilmiş olan haşhaş
arasına sürülür, toz şeker serpilip her tarafına ceviz içi yayılır. Daha sonra
rulo yapılır ve 3 parmak genişliğinde kesilerek tepsiye dizilir. Diğer 2 bezede
aynı işlem yapılır. Tepside 20 dakika mayalandırılır. Soğuk fırında önce 100⁰' de 10 dakika daha sonra 180⁰'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder