Malzemeler:
150 gr
tereyağı(yumuşak)
3 su
bardağı un
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 çay
bardağı pudra şekeri
1 tane
yumurta
1 paket
kabartma tozu
1 su
bardağı iri parçalanmış badem
Üzeri için:
Yapılışı: Un yağsız olarak
hafif sararana kadar kavrulur. Kabukları soyulmuş bademler ayrı bir yerde yağsız olarak kavrulur.
Soğuyan unun içine tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve yumurta eklenerek
yoğrulur. Karışıma kavrulmuş bademler eklenir ve yoğurma işlemine devam edilir.
Hamur toparlanmakta zorlanırsa 1-2 yemek kaşığı süt eklenir. Hazırlanan hamur
streç filmin arasında açılır ve çay bardağının ağzı ile kesilip yağlanmış tepsiye
dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180⁰’de pembeleşinceye kadar pişirilir.
Ilınınca bolca pudra şekerine bulanır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder