21 Haziran 2018 Perşembe

SULU KÖFTE

Malzemeler:
250 gr yağsız kıyma
2 su bardağı bulgur
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
Sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
Yapılışı: Bulgur az su ile 20 dakika kadar ıslatılır. Daha sonra kıyma, rendelenmiş soğan ve tuz eklenerek biraz yoğrulur, içerisine un eklenir ve köfte toparlanana kadar yoğrulur ve misketten küçük bezeler alınıp avuç içerisinde yuvarlanır ve bir tepsiye konulur. Salça ve zeytinyağı biraz kavrulur içerisine nane eklenir az daha kavrulur ve üzerine 1 litre su konulup kaynatılır. Kaynayan sosun içerisine köfteler ilave edilir ve köfteler yumuşayana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: