Malzemeler:
250 gr yağsız
kıyma
2 su bardağı
bulgur
1 tane kuru
soğan
1 tatlı kaşığı
tuz
2 yemek kaşığı
un
Sosu için:
2 yemek kaşığı
domates salçası
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
nane
Yapılışı:
Bulgur az su
ile 20 dakika kadar ıslatılır. Daha sonra kıyma, rendelenmiş soğan ve tuz
eklenerek biraz yoğrulur, içerisine un eklenir ve köfte toparlanana kadar
yoğrulur ve misketten küçük bezeler alınıp avuç içerisinde yuvarlanır ve bir
tepsiye konulur. Salça ve zeytinyağı biraz kavrulur içerisine nane eklenir az
daha kavrulur ve üzerine 1 litre su konulup kaynatılır. Kaynayan sosun içerisine
köfteler ilave edilir ve köfteler yumuşayana kadar pişirilir. Sıcak olarak
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder