Malzemeler:
250 gr
tereyağı veya margarin
1 su bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı
pudra şekeri
1 su bardağı
yoğurt
1 paket kabartma
tozu
5,5 – 6
su bardağı un
İçi için:
1 su
bardağı ceviz içi
1 çay bardağı
toz şeker
2 yemek
kaşığı tarçın
Yapılışı: Yağlar, yoğurt,
pudra şekeri, kabartma tozu yoğurma kabına alınır biraz karıştırılır. Üzerine
unu kontrollü şekilde ilave edilir ve ele yapışmayan bir hamur yapılır. Ceviz,
şeker ve tarçın rondodan çekilir Yoğrulan hamur 3 tane bezeye ayrılır. Tezgaha
hazırlanan cevizli karışımdan biraz dökülür ve üzerine bezenini biri konulur ve
onun üzerine de cevizli içten konulup merdane ile yavaşça çok ince olmayacak
şekilde açılır ve sigara böreği gibi 16 parçaya kesilip rulo şeklinde sarılır
ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır.
Önceden ısıtılmış 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder