10 Haziran 2018 Pazar

İSLİM KEBABI

Malzemeler:
5 tane uzun patlıcan (20 tane islim kebabı için)

Köftesi için:
600 gr orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
3 yemek kaşığı galeta unu 
1 tane yumurta
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Üzeri için:
5 tane çarliston biberi
20 tane çeri domates (çeri domates büyükse 10 tane)

Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz

Yapılışı: Patlıcanlar uzunlamasına ince bir şekilde dilimlenir ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletilir. Bu arada köfte hazırlanır. Köfte malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ceviz büyüklüğünde bezelere alınıp avuç içerisinde yuvarlanır. Teflon bir tavada köfteler pişirilip bir tabağa alınır.
Tuzlu suda ıslatılan patlıcanlar yıkanır ve havlu kâğıt ile kurulanır. Bir tavaya bolca sıvı yağ konulur ve kurulanan patlıcanlar çok kurutmadan kızartılıp havlu kâğıt üzerine çekilir. Çarliston biberler de 4 parçaya kesilir ve onlar da kızartılıp havlu kâğıt üzerine çekilir. 
Patlıcanların 2 tanesinin biri enine diğeri de boylamasına üst üste konulur, ortasına kızaran köftelerin 1 tanesi konulur ve bohça gibi köftenin üzerine patlıcanlar kapatılır. Kürdan ile tutturulur, kürdanın üzerine kızarmış olan biberden 1 tane batırılır en üstüne de çeri domates küçükse 1 tane, çeri domates büyükse yarısı batırılıp fırın tepsisine dizilir. Diğer bütün patlıcanlar ve köfteler aynı şekilde yapılır.
Bir tavaya 1 yemek kaşığı salça alınır çok az zeytinyağı ile kavrulur ve üzerine su konulup kaynatılır. Salçalı sos tepsideki patlıcanların üzerine gezdirilir. 180 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: