Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı
yağ
2 tane yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
200 gr beyaz peynir
Arlarına
sürmek için:
1 tane margarin(eritilmiş)
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı(akı peynire)
Yapılışı: Bütün malzemeler yoğrularak hamur yapılır.12 tane
bezeye ayrılır. Her bir beze nişastalı un karışımı ile açılır. Araları
yağlanarak 6 tanesi üst üste konularak rulo yapılır.Daha sonra diğer 6 bezede
aynı işlem yapılır. 1- 2 saat veya 1 gece buzdolabında bekletilir,eğer 1 gece bekleyebilecekse streç filme sarılıp öyle bekletilir. Daha sonra 2
parmak eninde kesilir, elle açılır, ortasına peynir konulur ve kapatılır. Üzerine
yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder