Malzemeler:
4 tane yufka
1 su bardağı
zeytinyağı
2 tane yumurta
3 dolu yemek kaşığı
yoğurt
1 paket kabartma tozu
İçi için:
3 tane patates
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pul
biber
İstenirse maydanoz
İçini
hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir, soğan küçük doğranır ve az zeytinyağında kavrulur, içerisine ezilmiş olan patatesler eklenir az daha kavrulur ve baharatları eklenip ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır bu esnada arzu edilirse maydanoz eklenir.
Yapılışı: Sos malzemeleri çırpılarak hazırlanır. Yufkanın biri
serilir üzerine sos sürülür, ikinci yufka soslanan yufkanın üzerine serilir ve
tekrardan sos sürülür. Yufkalar 8 parçaya kesilir. Geniş tarafından rulo
yapılır, sonuna kadar sarılmaz. Daha sonra rulonun iki ucu bir araya getirilir
ve çanak şekli verilir. Ucundaki üçgen parça birleşen iki ucun üzerine
kapatılır. Ortasına hazırlanan iç malzemesi konulur. Yufkanın üzerine yumurta
sürülür ve ılıtılmış fırında 180⁰'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder