21 Haziran 2018 Perşembe

AVAKADOLU ENGİNAR SALATASI



Malzemeler:
5 tane enginar
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
2 tane avokado
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu

Sosu için:
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı, tuz

Malzemeler: Enginarlar tencereye alınır üzerine un, limon suyu ve üzerini aşacak kadar su eklenerek enginarlar yumuşayana kadar haşlanır, süzülüp. Daha sonra küp küp doğranır, avokadolar da enginarın büyüklüğünde doğranır. Dereotu ve taze soğan da ince şekilde doğranır. Bütün malzeme geniş bir kâseye alınır üzerine sos malzemesi karıştırılarak dökülür ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: