Malzemeler:
Yarım kg
süzme yoğurt
2 diş
sarımsak
2,5 su
bardağı köftelik bulgur
2 tane
haşlanmış rendelenmiş patates
1 çorba
kaşığı domates salçası
1 yemek
kaşığı biber salçası
1 çay
bardağı zeytinyağı
Tuz,
karabiber, pul biber
Üzeri için:
50 gr
tereyağı, pul biber
Yapılışı: Ispanaklar
yıkanır ve ufak doğranır. Kaynamış suda haşlanıp süzülür veiyice suyu sıkılır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt eklenip bir kenara alınır. Genişçe bir kaba bulgu
alınır ve üzerine kaynamış su gezdirilip kısır gibi ağzı kapatılarak 5 dakika
kadar bekletilir. Bulgurlar şişince rendelenmiş patatesler, salçalar,
zeytinyağı ve baharatları eklenerek iyice yoğrulur. Kelepçeli kalıba iyice
bastırılır ve üzerine hazırlanan ıspanaklı karışım yayılır. Kalıptan
çıkarılınca üzerine tereyağlı biber gezdirilir ve servis yapılır. Not:Bu tarifi küçük çanaklar şekinde kişiye özel şekilde de yapılabilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder