Malzemeler:
2,5 su bardağı ılık
süt
1 su bardağı
zeytinyağı
2 tane yumurta
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz
şeker
Aldığı kadar un
İçi için:
1 su bardağı
kavrulmuş ceviz içi
6 yemek kaşığı haşhaş
ezmesi
1 su bardağı
sıvı yağ
İçinin hazırlanışı: Bütün malzemeler iyice karıştırılır.
Üzeri için:
1 tane yumurta
Yapılışı: Süt, maya ve şeker karıştırılır ve ılık bir ortamda 15 dakika bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. 6
tane bezeye ayrılır. İlk beze unlanan zeminde açılıp bir kenara alınır, 2. bezede aynı büyüklükte açılır, üzerine sıvı yağ gezdirilir ve hazırlanan iç malzemesi sürülüp 2. Açılan
beze üzerine kapatılır, onunda üzerine yağ gezdirilip iç malzeme yayılır.
Ortadan 2ye kesilir ve rulo sarılıp 2 ucundan ters yönlere bükülüp 2 ye kesilir
ve tepsiye dizilir. Diğer 4 bezede aynı yapılır. Üzerine yumurta sürülür ve
190⁰’de pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder