21 Haziran 2018 Perşembe

HAŞHAŞLI BURMA BÖREK


Malzemeler:
2,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
2 tane yumurta
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

İçi için:
1 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
6 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı  yağ
İçinin hazırlanışı: Bütün malzemeler iyice karıştırılır.

Üzeri için:
1 tane yumurta

Yapılışı: Süt, maya ve şeker karıştırılır ve ılık bir ortamda 15 dakika bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. 6 tane bezeye ayrılır. İlk beze unlanan zeminde açılıp bir kenara alınır, 2. bezede aynı büyüklükte açılır, üzerine sıvı yağ gezdirilir  ve hazırlanan iç malzemesi sürülüp 2. Açılan beze üzerine kapatılır, onunda üzerine yağ gezdirilip iç malzeme yayılır. Ortadan 2ye kesilir ve rulo sarılıp 2 ucundan ters yönlere bükülüp 2 ye kesilir ve tepsiye dizilir. Diğer 4 bezede aynı yapılır. Üzerine yumurta sürülür ve 190⁰’de pişirilir.


Hiç yorum yok: