Malzemeler:
2 su bardağı beyaz un
¾ tatlı kaşığı kuru
maya
½ tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı süt
¾ su bardağı su
1 çorba kaşığı
tereyağı(yumuşak)
1 çorba kaşığı
zeytinyağı
Tepsi için:
Mısır unu
Yapılışı: Hamur malzemelerini derin bir kaba alınır ve mixerin
hamur yoğurma aparatı ile 6-7 dakika karıştırılır. Hamur çok yumuşak ve cıvık
olacaktır. Daha sonra ılık bir ortamda 2-3 saat kadar mayalandırılır. Mayalanan
hamur kaşıkla veya spatula ile bol mısır unuyla kaplanmış fırın tepsisine veya
dikdörtgen kek kalıbına yerleştirilir. 45 dakika daha mayalandırılır. Keskin
bir bıçakla ortasından kesilir. Önceden ısıtılmış fırında 220⁰’de yaklaşık 30
dakika pişirilir. Eğer üzeri fazla kızarır ise alüminyum folyo ile üzeri
kapatılır. Soğuyuncaya kadar kesilmez yoksa hamur olur.
Bu hamur için
tereyağını kullanmak şart değil, ben kullanmıyorum gayet de güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder