21 Haziran 2018 Perşembe

CİABATTA(EKMEK)



Malzemeler:
2 su bardağı beyaz un
¾ tatlı kaşığı kuru maya
½ tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı süt
¾ su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı(yumuşak)
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tepsi için:
Mısır unu

Yapılışı: Hamur malzemelerini derin bir kaba alınır ve mixerin hamur yoğurma aparatı ile 6-7 dakika karıştırılır. Hamur çok yumuşak ve cıvık olacaktır. Daha sonra ılık bir ortamda 2-3 saat kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur kaşıkla veya spatula ile bol mısır unuyla kaplanmış fırın tepsisine veya dikdörtgen kek kalıbına yerleştirilir. 45 dakika daha mayalandırılır. Keskin bir bıçakla ortasından kesilir. Önceden ısıtılmış fırında 220⁰’de yaklaşık 30 dakika pişirilir. Eğer üzeri fazla kızarır ise alüminyum folyo ile üzeri kapatılır. Soğuyuncaya kadar kesilmez yoksa hamur olur.

Bu hamur için tereyağını kullanmak şart değil, ben kullanmıyorum gayet de güzel oluyor.



Hiç yorum yok: