29 Haziran 2018 Cuma

BEYPAZARI KURUSU


Malzemeler: 
250 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı (ajda) sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 tane yumurta 1’inin akı üzeri için
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un

Üzeri için:
Ay çekirdeği içi

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır. Oklava kalınlığında rulo yapılır, üzerine hafif bastırılır ve bıçak ile 2 parmak genişliğinde verev verev kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta akı sürülüp ay çekirdeğine bulanır. 170⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve piştikten sonra kuruması için fırında bekletilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: