Malzemeler:
250 gr tereyağı veya
margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı (ajda)
sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 tane yumurta 1’inin
akı üzeri için
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un
Üzeri için:
Ay çekirdeği içi
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır. Oklava kalınlığında rulo yapılır, üzerine hafif bastırılır ve bıçak ile 2 parmak genişliğinde verev verev kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta akı sürülüp ay çekirdeğine bulanır. 170⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve piştikten sonra kuruması için fırında bekletilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder