21 Haziran 2018 Perşembe

YOĞURTLU KIŞ SALATASI


Malzemeler:
1 tane küçük karnabahar
1 tane küçük brokoli
2 tane havuç
1 kutu mısır
1 tutam dereotu
900 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı
Pulbiber

Yapılışı: Çiçeklerine ayrılmış olan karnabahar, brokoli ve havuçlar ayrı ayrı haşlanıp süzülür ve her bir malzeme ayrı ayrı buzlu su içerisine alınıp şoklanır ve tekrardan süzdürülüp geniş bir kase içerisine alınır ( sebzelerin buzlu su içerisine alınmasının sebebi hem tazelikleri hem renkleri kaybolmaması için).Yoğurt, sarımsak, mısır ve ince kıyılmış dereotu bir kâsede karıştırılır ve sebzelerle birlikte karıştırılıp servis tabağına alınır. Zeytinyağı ocakta kızdırılır ve içerisine biber eklenip salatanın üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: