1 tane
küçük karnabahar
1 tane
küçük brokoli
2 tane
havuç
1 kutu
mısır
1 tutam
dereotu
900 gr süzme yoğurt
2 diş
sarımsak
Tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı
Pulbiber
Yapılışı: Çiçeklerine ayrılmış olan karnabahar, brokoli
ve havuçlar ayrı ayrı haşlanıp süzülür ve her bir malzeme ayrı ayrı buzlu su içerisine alınıp şoklanır ve tekrardan süzdürülüp geniş bir kase içerisine alınır ( sebzelerin buzlu su içerisine alınmasının sebebi hem tazelikleri hem renkleri kaybolmaması için).Yoğurt, sarımsak, mısır ve ince kıyılmış dereotu bir kâsede karıştırılır ve sebzelerle
birlikte karıştırılıp servis tabağına alınır. Zeytinyağı ocakta kızdırılır ve
içerisine biber eklenip salatanın üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder