12 Haziran 2018 Salı

BURMA TATLISI


Malzemeler:
Hamur için:
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un (kontrollü koymak gerekir)
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su 1 kaç damla limon suyu
Hamuru açmak için:
Nişasta
İçi için:
200 gr ceviz içi
Üzeri için:
200 gr tereyağı

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan bir hamur yapılır ve 6  veya 7 tane bezeye ayrılıp ,üzeri kapatılarak en az 30 dakika oda ısında dinlendirilir. Her bir beze nişastalı un karışım ile ince bir şekilde açılır, ortadan ikiye kesilir ve karşılık uç kısımlarına rondodan geçirilmiş ceviz içi serpilir ve ince bir oklavaya   dolanır ve oklavanın iki ucundan hamur biraz büzdürülür ve oklavadan çıkarılıp tepsiye yerleştirilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır ve tepside hamurun etrafına dolarak bütün bezeler bitene kadar aynı işlem yapılır. Eritilmiş ve ılımış olan tereyağı yağ tatlının üzerine kaşık ile dökülür. 160 dereceli fırında en az 60 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. 

Bu arada şerbet malzemeleri ocağa alınır ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatılır. İnmesine yakın limon suyu sıkılır. 
Tatlı fırından çıkınca kaynamakta olan şerbet üzerine dökülür ve şerbetini çekince servis yapılır. Afiyet olsun.
Eğer tatlı önceden yapılacaksa tatlı pişirilir ve buzdolabında bekletilir. servis yapılacağı gün şerbet kaynatılır ve şerbet sıcakken tatlının üzerine dökülür en az 3 saat bekletilip servis yapılır.



Hiç yorum yok: