21 Haziran 2018 Perşembe

ÇİLEKLİ ÇİZKEK


Taban için:
2 paket etiburçak bisküvi
125 gr tereyağı

Krema için:
250 gr rikotta peyniri
90 gr toz şeker
2 tane yumurta
1 paket vanilya

Üzeri için:
250 gr çilek
125 ml su
90 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta


Yapılışı: Bisküviler rondoda un haline getirilir. Oda sıcaklığındaki tereyağı eklenip birlikte yoğrulur ve yağlanmış kelepçeli kalıbın dibine bastırılarak yayılır, kenarlarından 1-2 cm yükseltilir, önceden ısıtılmış fırında 170⁰’de 7-8 dakika pişirilir.
Ayrı bir kapta peynir, şeker ve vanilya birlikte çırpılır, yumurtalar birer birer eklenir ve çırpmaya devam edilir. Fırından çıkarılan tabanın üzerine krema yayılır ve tekrardan fırına verilip 170⁰’de 35- 40 dakika pişirilir.  Fırından alınıp soğumaya bırakılır. Üzeri için çilekler dilimlenir su ve şeker eklenerek 5 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan çileklerin suyundan 1-2 kaşık alınır ve nişasta eritilir ve daha sonra çileklerin üzerine dökülüp 1 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. Ilıyan çilekler pastanın üzerine yayılır ve buzdolabında 1 gece bekletilir. Kelepçeli kalıptan çıkarılarak servis yapılır. Afiyet olsun.



              



Hiç yorum yok: