Taban için:
2 paket
etiburçak bisküvi
125 gr
tereyağı
Krema için:
250 gr
rikotta peyniri
90 gr
toz şeker
2 tane
yumurta
1 paket
vanilya
Üzeri için:
250 gr
çilek
125 ml
su
90 gr
toz şeker
1 tatlı
kaşığı nişasta
Yapılışı: Bisküviler rondoda un haline getirilir. Oda sıcaklığındaki tereyağı eklenip birlikte yoğrulur ve yağlanmış kelepçeli kalıbın dibine bastırılarak yayılır, kenarlarından 1-2 cm yükseltilir, önceden ısıtılmış fırında 170⁰’de 7-8 dakika pişirilir.
Ayrı bir
kapta peynir, şeker ve vanilya birlikte çırpılır, yumurtalar birer birer
eklenir ve çırpmaya devam edilir. Fırından çıkarılan tabanın üzerine krema
yayılır ve tekrardan fırına verilip 170⁰’de 35- 40 dakika pişirilir. Fırından alınıp soğumaya bırakılır. Üzeri
için çilekler dilimlenir su ve şeker eklenerek 5 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan
çileklerin suyundan 1-2 kaşık alınır ve nişasta eritilir ve daha sonra
çileklerin üzerine dökülüp 1 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp ılımaya
bırakılır. Ilıyan çilekler pastanın üzerine yayılır ve buzdolabında 1 gece
bekletilir. Kelepçeli kalıptan çıkarılarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder