Malzemeler:
Köftesi
için:
1 su
bardağı köftelik bulgur
1 su
bardağı yarma kırığı
1 su
bardağı irmik
3 yemek
kaşığı un
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 tane
soğan rendesi
1 tane
yumurta
Tuz,
karabiber, kimyon
Semizotu salatası için:
1 bağ
semizotu
Yarım kg
süzme yoğurt
2 diş
sarımsak
Tuz
1 su
bardağı ceviz içi
Üzeri için:
Tereyağı
Zeytinyağı
Toz kırmızıbiber
Yapılışı: Köfte malzemelerinin
hepsi yoğurma kabına alınır ve su ilavesi ile yoğrulur. Daha sonra nohut
büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içerisinde yuvarlanıp küçük parmak ile
ortasına bastırılarak çukur oluşturulur. Hazırlanan köfteler kaynayan suya
atılır 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve yarım saat kadar pişirilir. Piştiği
kontrol edilir ve süzdürülür. Bir tavada tereyağı ve zeytinyağı kızdırılıp toz
biber eklenir ve süzülen köfteler içine atılarak hepsi karıştırılır.
Semizotları
iyice yıkanır ve ince doğranır. Yoğurt, sarımsak, ceviz içi ve tuz karıştırılır
ve semizotları ile birleştirilir. Semiz otlu karışım servis tabağına alınır.
Hazırlanan köfteler de semizotu salatasının üzerine yayılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder