21 Haziran 2018 Perşembe

ARAP KÖFTESİ


Malzemeler:
Köftesi için:
200 gr köftelik yağsız kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı yarma kırığı
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane soğan rendesi
1 tane yumurta
Tuz, karabiber, kimyon

Semizotu salatası için:
1 bağ semizotu
Yarım kg süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
1 su bardağı ceviz içi

Üzeri için:
Tereyağı
Zeytinyağı
Toz kırmızıbiber

Yapılışı: Köfte malzemelerinin hepsi yoğurma kabına alınır ve su ilavesi ile yoğrulur. Daha sonra nohut büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içerisinde yuvarlanıp küçük parmak ile ortasına bastırılarak çukur oluşturulur. Hazırlanan köfteler kaynayan suya atılır 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve yarım saat kadar pişirilir. Piştiği kontrol edilir ve süzdürülür. Bir tavada tereyağı ve zeytinyağı kızdırılıp toz biber eklenir ve süzülen köfteler içine atılarak hepsi karıştırılır.
Semizotları iyice yıkanır ve ince doğranır. Yoğurt, sarımsak, ceviz içi ve tuz karıştırılır ve semizotları ile birleştirilir. Semiz otlu karışım servis tabağına alınır. Hazırlanan köfteler de semizotu salatasının üzerine yayılarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: