Malzemeler:
1.Hamur:
1,5 su
bardağı yarma kırığı
1,5 su
bardağı ince bulgur
1 yemek
kaşığı un
1 tatlı
kaşığı tuz
Aldığı
kadar su
2.Hamur:
1 su
bardağı ince bulgur
1 kahve
fincanı irmik
1 kahve
fincanı un
1 tane
yumurta
Aldığı
kadar su
Sosu:
1 büyük kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane kırmızıbiber(papya)
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, pul biber
Yapılışı: İstediğin
seçenekteki köfte malzemeleri yoğrulur. Küçük parçalar alınır, avuç içerisinde yuvarlanır ve ortasına parmak batırılır. Kaynamış tuzlu suda köfteler haşlanır. Diğer tarafta soğan
kavrulur, biberler küçük doğranır ve soğanlarla kavrulur. Daha sonra diğer sos
malzemeleri katılır ve biraz ocakta çevrilir. Haşlanan köfteler bu sosa katılır
biraz daha ocakta çevrilir, ve servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder