1 su bardağı beyaz un
2 su bardağı tam
buğday unu
1 dolu tatlı kaşığı
kuru maya
1 ½ tatlı kaşığı tuz
1 ¼ su bardağı su
(oda sıcaklığında)
1 silme çorba kaşığı
tereyağı yumuşak
1 çorba kaşığı
zeytinyağı
¾ su bardağı iri
kıyılmış ceviz içi
Yapılışı: Hamur malzemelerini derin bir kaba alınır ve mixerin
hamur yoğurma aparatı ile 6-7 dakika karıştırılır. Hamur yumuşak ve kolay şekil
verilecek kıvamda olmalıdır. Daha sonra ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya
bırakılır. Ceviz eklenip 2-3 dakika daha yoğrulur. Mutfak tezgahında elimizle
yuvarlanır ve iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. 1 saat daha
mayalandırılır. Keskin bir bıçakla ekmeğin üzerine artı çizilir. Önceden
ısıtılmış fırında 220⁰’de yaklaşık 30 dakika pişirilir. Eğer üzeri fazla kızarır
ise alüminyum folyo ile üzeri kapatılır. Soğuyuncaya kadar kesilmez yoksa hamur
olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder