21 Haziran 2018 Perşembe

CEVİZLİ EKMEK


Malzemeler:
1 su bardağı beyaz un
2 su bardağı tam buğday unu
1 dolu tatlı kaşığı kuru maya
1 ½ tatlı kaşığı tuz
1 ¼ su bardağı su (oda sıcaklığında)
1 silme çorba kaşığı tereyağı yumuşak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
¾ su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Yapılışı: Hamur malzemelerini derin bir kaba alınır ve mixerin hamur yoğurma aparatı ile 6-7 dakika karıştırılır. Hamur yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olmalıdır. Daha sonra ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır. Ceviz eklenip 2-3 dakika daha yoğrulur. Mutfak tezgahında elimizle yuvarlanır ve iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. 1 saat daha mayalandırılır. Keskin bir bıçakla ekmeğin üzerine artı çizilir. Önceden ısıtılmış fırında 220⁰’de yaklaşık 30 dakika pişirilir. Eğer üzeri fazla kızarır ise alüminyum folyo ile üzeri kapatılır. Soğuyuncaya kadar kesilmez yoksa hamur olur.

Hiç yorum yok: