Malzemeler:
1 kg süt
1 su
bardağı un
1 su
bardağı toz şeker
150 gr
margarin veya tereyağı
1 paket
hindistancevizi
Arası için:
1 poşet
krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı soğuk süt
Yapılışı:Yağ ve un bir tencereye konulur ve unun kokusu gidene kadar kavrulur. Daha sonra süt eklenir bu aşamada istenirse damla sakızı eklenir ve karıştırılarak pişirilir, vanilya ilave edilir ve ocaktan alınıp mikserle çırpılır. Fırın tepsisinin altı bolca hindistancevizi ile kaplanır. Muhallebi yavaşça tepsiye dökülür. 1 gece buzdolabında bekletilir. Kremşanti ve süt bir kaseye konulur ve mikserle çırpılıp muhallebinin üzerine sürülür. Tepsideki muhallebiyi eninden 3’e boyundan 7’ye kesilir. Ucuna ceviz konulur, rulo sarılıp hindistancevizine bulanır ve servis tabağına alınır. Soğuk olarak servis yapılır, afiyet olsun.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder