Malzemeler:
500 gr süzme
yoğurt
4 çorba
kaşığı galeta unu
4 çorba
kaşığı sirke
4 çorba
kaşığı ince çekilmiş ceviz
2 adet
tavuk göğsü
1 kase
ince kıyılmış nane
1 kase
ince kıyılmış dereotu
1 kase
ince kıyılmış maydanoz
2-3 adet
taze soğan
3-4
yemek kaşığı zeytin yağı
2 diş
sarımsak
1 tatlı
kaşığı tuz
1 çay
kaşığı karabiber
Yapılışı: Tavuk etleri
haşlanır, haşlama suyundan yarım çay bardağı ayrılır. Galeta unu ve sike bir
kasede ıslatılır. Yoğurt,yarım çay bardağı ayrılmış olan tavuk suyu, ceviz,
yeşillikler, tuz, karabiber, zeytinyağı eklenir, tavuk etleri küçük parçalara
ayrılır ve karışıma ilave edilip iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır ve
üzerine tereyağlı pul biber gezdirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder