21 Haziran 2018 Perşembe

YOĞURTLU GİRİT SALATASI


Malzemeler:
500 gr süzme yoğurt
4 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
2 adet tavuk göğsü
1 kase ince kıyılmış nane
1 kase ince kıyılmış dereotu
1 kase ince kıyılmış maydanoz
2-3 adet taze soğan
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı: Tavuk etleri haşlanır, haşlama suyundan yarım çay bardağı ayrılır. Galeta unu ve sike bir kasede ıslatılır. Yoğurt,yarım çay bardağı ayrılmış olan tavuk suyu, ceviz, yeşillikler, tuz, karabiber, zeytinyağı eklenir, tavuk etleri küçük parçalara ayrılır ve karışıma ilave edilip iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır ve üzerine tereyağlı pul biber gezdirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: