Malzemeler:
5 tane
kabak
5 yemek
kaşığı yağsız beyaz peynir veya tulum peyniri
Yarım demet
dereotu
Yarım
demet maydanoz
1 tane
yumurta
1 silme
tatlı kaşığı tuz
1 çay
kaşığı karabiber
1 çay
kaşığı pul biber
Üzeri için:
100 gr
kaşar peyniri rendesi
Kabakları haşlamak için:
1 litre
su
1 dolu
tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Bir tencereye 1
litre kadar su konulup kaynatılır su kaynayınca içerisine 1 dolu tatlı kaşığı
tuz eklenir. Yıkanmış kabakların uç kısımları kesilir ve kaynayan suya
bırakılır 15- 20 dakika kadar haşlanır ve süzgece alınıp ılımaya bırakılır.
Ilıyan kabaklar ortadan ikiye kesilir. Orta kısımları kaşık yardımı ile
çıkarılır ve fırın tepsisine dizilir. Kabakların içinden çıkan parçaların
yarısı bir kaba alınır ve ezilir, içerisine peynir, yumurta, küçük doğranmış olan
maydanoz ve dereotu, baharatlar eklenir ve hepsi birlikte karıştırılır. Tepside
kabakların içerisine hazırlanan karışım düzgünce paylaştırılıp kaşık yardımı
ile düzeltilir. En üstüne kaşar peyniri rendesi konulur. Fırın tepsisinin
dibine kabakların haşlandığı sudan 1 su bardağı konulur. 180˚ de ısıtılmış fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder