8 Ağustos 2018 Çarşamba

KABAK PABUCAKİ


Malzemeler:
5 tane kabak
5 yemek kaşığı yağsız beyaz peynir veya tulum peyniri
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 tane yumurta
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:
100 gr kaşar peyniri rendesi

Kabakları haşlamak için:
1 litre su
1 dolu tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Bir tencereye 1 litre kadar su konulup kaynatılır su kaynayınca içerisine 1 dolu tatlı kaşığı tuz eklenir. Yıkanmış kabakların uç kısımları kesilir ve kaynayan suya bırakılır 15- 20 dakika kadar haşlanır ve süzgece alınıp ılımaya bırakılır. Ilıyan kabaklar ortadan ikiye kesilir. Orta kısımları kaşık yardımı ile çıkarılır ve fırın tepsisine dizilir. Kabakların içinden çıkan parçaların yarısı bir kaba alınır ve ezilir, içerisine peynir, yumurta, küçük doğranmış olan maydanoz ve dereotu, baharatlar eklenir ve hepsi birlikte karıştırılır. Tepside kabakların içerisine hazırlanan karışım düzgünce paylaştırılıp kaşık yardımı ile düzeltilir. En üstüne kaşar peyniri rendesi konulur. Fırın tepsisinin dibine kabakların haşlandığı sudan 1 su bardağı konulur. 180˚ de ısıtılmış fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: