21 Haziran 2018 Perşembe

MOZAİK TATLISI



Malzemeler:
2 küçük paket pötibör bisküvi (320 gr)
4 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kâse ceviz içi
1 tane limon kabuğu rendesi
1 paket süt kreması (200 gr)
150 gr eritilmiş tereyağı


Yapılışı: Bisküviler iri kalacak şekilde kırılır. İçerisine kakao, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, iri kırılmış olan ceviz içi ve krema eklenip biraz karıştırılır. Daha sonra eritilip soğumuş olan tereyağı eklenir ve elle çok ezilmeden yoğrulur, tezgâha streç film veya buzdolabı poşeti yayılıp üzerine bisküvili karışım boşaltılır. Düzgün bir piramit şekli verilir ve etrafı poşetle güzelce kapatılıp buzdolabında en az 4- 5 saat bekletir. Daha sonra ince dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: