Malzemeler:
2 su bardağı su
1,5 -2 çay
kaşığı tuz
3,5 – 4 su
bardağı un
İçi için:
300 gr kıyma
2 tane kuru
soğan
Tuz, karabiber,
pul biber
Araları
için:
250 gr tereyağı
Üzeri
için:
Sarımsaklı yoğurt
Biberli tereyağı
Yapılışı:
Hamur
malzemeleri yoğrularak ele yapışmayan bir hamur yapılır ve dinlenmeye
bırakılır. Bu arada içi hazırlamak için soğanlar çok küçük doğranır ve az sıvı
yağda kavrulur ve içerisine kıyma eklenir ve kıymanın saldığı suyu çekene kadar
kavrulur. Baharatları eklenir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Dinlenen
hamur 8 tane bezeye ayrılır ve her bir beze çok ince şekilde açılır ve üzeri
eritilmiş tereyağı ile fırça ile fazla olmayacak şekilde yağlanır ve uzun kenarına
iç malzeme konulup rulo şeklinde sarılır ve 2 şer parmak aralıklarla kesilir.
Yağlanmış tepsiye kesilen hamurlar yerleştirilir ve üzeri tekrardan fırça ile
az yağlanır ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerine sarımsaklı
yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder