21 Haziran 2018 Perşembe

BOŞNAK MANTISI


Malzemeler:
2 su bardağı su
1,5 -2 çay kaşığı tuz
3,5 – 4 su bardağı un
İçi için:
300 gr kıyma
2 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Araları için:
250 gr tereyağı
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Biberli tereyağı

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrularak ele yapışmayan bir hamur yapılır ve dinlenmeye bırakılır. Bu arada içi hazırlamak için soğanlar çok küçük doğranır ve az sıvı yağda kavrulur ve içerisine kıyma eklenir ve kıymanın saldığı suyu çekene kadar kavrulur. Baharatları eklenir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur 8 tane bezeye ayrılır ve her bir beze çok ince şekilde açılır ve üzeri eritilmiş tereyağı ile fırça ile fazla olmayacak şekilde yağlanır ve uzun kenarına iç malzeme konulup rulo şeklinde sarılır ve 2 şer parmak aralıklarla kesilir. Yağlanmış tepsiye kesilen hamurlar yerleştirilir ve üzeri tekrardan fırça ile az yağlanır ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: