21 Haziran 2018 Perşembe

PATLICAN PABUCAKİ


Malzemeler:
5 tane iri patlıcan
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 tane domates
50 gram beyaz peynir
1 kahve fincanı lor peyniri
1 tatlı kaşığı şeker
1 tane yumurta
Taze fesleğen
Defne yaprağı
Tuz, un, pul biber, karabiber

Yapılışı: Patlıcanlar uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. 30 dakika tuzlu suda bekletilir ve süzülür. Patlıcanların içleri bir kaşıkla çıkartılıp, çıkan içler kesme tahtası üzerinde küçük şekilde doğranır. Soğan yemeklik olarak doğranır. Sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, içerisine küçük doğranmış patlıcanlar eklenir ve sotelenir. Kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler eklenir. 1-2 dakika sotelenir. Peynirler, şeker, tuz ve baharatları eklenip 5 dakika pişirilir. Ocaktan alınır, ılıyınca çırpılmış yumurta eklenir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye içleri çıkarılmış olan patlıcanlar yerleştirilir. Oyuk kısımları hazırlanan içle doldurulur. Üzerlerine defne yaprağı dizilir. Elimizle bir tutam un serpiştirilir. Isıtılmış fırında 180 derecede patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: