Malzemeler:
5 tane
iri patlıcan
1 tane
kuru soğan
1 çay
bardağı zeytinyağı
4 tane
domates
50 gram
beyaz peynir
1 kahve
fincanı lor peyniri
1 tatlı
kaşığı şeker
1 tane
yumurta
Taze
fesleğen
Defne
yaprağı
Tuz, un, pul biber, karabiber
Yapılışı: Patlıcanlar
uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. 30 dakika tuzlu suda bekletilir ve süzülür.
Patlıcanların içleri bir kaşıkla çıkartılıp, çıkan içler kesme tahtası üzerinde
küçük şekilde doğranır. Soğan yemeklik olarak doğranır. Sıvı yağda soğanlar
pembeleşinceye kadar kavrulur, içerisine küçük doğranmış patlıcanlar eklenir ve
sotelenir. Kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler eklenir. 1-2 dakika
sotelenir. Peynirler, şeker, tuz ve baharatları eklenip 5 dakika pişirilir.
Ocaktan alınır, ılıyınca çırpılmış yumurta eklenir. Yağlı kağıt serilmiş
tepsiye içleri çıkarılmış olan patlıcanlar yerleştirilir. Oyuk kısımları
hazırlanan içle doldurulur. Üzerlerine defne yaprağı dizilir. Elimizle bir
tutam un serpiştirilir. Isıtılmış fırında 180 derecede patlıcanlar yumuşayana
kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder