Kek için:
2 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tane limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı toz haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Böğürtlen sosu için:
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı su
6 yemek kaşığı şeker
1 paket donmuş böğürtlen
Yapılışı: Kek için yumurta ve şeker çırpılır
ve daha sonra diğer malzemeler eklenerek hepsi birlikte çırpılır. Yağlanmış
kelepçeli kalıba kek karışımı dökülür ve 180⁰’de pişirilir.
Kreması için vanilya hariç diğer
malzemeler karıştırılarak ocakta pişirilir. Ocaktan inmesine yakın vanilya
eklenir ve ılımaya bırakılır.
Böğürtlenli sos için nişasta su ile
açılıp şeker ve böğürtlenler eklenerek ocakta pişirilir.
Kek ılıyınca üzerine krema yayılır
onun üzerine de böğürtlenli sos yayılır ve soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder