500 gr tavukgöğsü
400 gr mantar
(1 küçük paket)
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tane büyük
kuru soğan
1 kırmızı
(kapya) biber
1 tane köy
biberi
2 tane olgun
domates
1 silme tatlı
kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı
pul biber
1 çay kaşığı
karabiber
Yapılışı:
Kuru soğan
yemeklik çok küçük doğranır. Tavukgöğsü kuşbaşı şeklinde doğranır. Mantarlar,
biberler ve domatesler de doğranır ve hazırlanır. Bir tencereye veya tavaya
zeytinyağı konulur, önce soğan biraz sotelenir ve içerisine biberler eklenir
biraz daha sotelenir. Tavuk eti ilave edilip tavuğun saldığı suyunu çekinceye
kadar sotelenir. Mantarlar ilave edilir mantarlar sönünceye kadar sotelemeye devam
edilir. Domatesler ve baharatlar da eklenip geniş bir güveç kabına karışım
boşaltılır ve güvecin ağzı kapalı olarak kısık ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
Bu arada domatesin saldığı su az gelir ise çok az su ilave edilebilir. Sıcak
olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder