500 gr kuşbaşı
et
4 su bardağı
pirinç
3 tane kuru
soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su
bardağı besni üzümü
Tuz, karabiber,
yenibahar
1 su bardağı
badem
100 gr tereyağı
1 çay bardağı
zeytinyağı
Yapılışı:
Kuşbaşı et
üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlanır. Pirinçler geniş bir kaseye
konulur 1 yemek kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su eklenip 1-2 saat
bekletilir.
Zeytinyağı
pilavın pişirileceği tencereye boşaltılır kabukları soyulmuş bademler eklenip kavrulur
ve tencerenin içerisinden bir kenara alınır. Aynı tencereye 50 gr tereyağı ve
küçük yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavrulur. Haşlanmış olan etler ilave
edilir biraz kavrulur ve haşlanmış olan nohut, bademler ve besni üzümü ve
baharatlar eklenip tencerenin dibine bastırılarak yerleştirilir. Üzerine
ıslatılıp yıkanmış olan pirinçler yayılır ve 3 su bardağı et suyu 2,5 su
bardağı da kaynamış su eklenir kalan 50 gr tereyağı da üzerine konulup kısık
ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir ve üzeri havlu kağıt ile
kapatılıp yarım saat demlendirilir. Servis tabağına pilav ters çevrilir veya
karıştırılıp servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder