21 Haziran 2018 Perşembe

DİVRİĞİ PİLAVI


Malzemeler:
500 gr kuşbaşı et
4 su bardağı pirinç
3 tane kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı besni üzümü
Tuz, karabiber, yenibahar
1 su bardağı badem
100 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Kuşbaşı et üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlanır. Pirinçler geniş bir kaseye konulur 1 yemek kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su eklenip 1-2 saat bekletilir.
Zeytinyağı pilavın pişirileceği tencereye boşaltılır kabukları soyulmuş bademler eklenip kavrulur ve tencerenin içerisinden bir kenara alınır. Aynı tencereye 50 gr tereyağı ve küçük yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavrulur. Haşlanmış olan etler ilave edilir biraz kavrulur ve haşlanmış olan nohut, bademler ve besni üzümü ve baharatlar eklenip tencerenin dibine bastırılarak yerleştirilir. Üzerine ıslatılıp yıkanmış olan pirinçler yayılır ve 3 su bardağı et suyu 2,5 su bardağı da kaynamış su eklenir kalan 50 gr tereyağı da üzerine konulup kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir ve üzeri havlu kağıt ile kapatılıp yarım saat demlendirilir. Servis tabağına pilav ters çevrilir veya karıştırılıp servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: