21 Haziran 2018 Perşembe

KARAMELLİ FINDIKLI MUHALLEBİ


Malzemeler:
1 lt süt
Yarım su bardağı toz şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
2 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı (25 gr)
1 su bardağı iri çekilmiş fındık

Karamel için:
Yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı: Süt, şeker, yumurta sarıları ve un bir tencereye alınır ve çırpılır. Daha sonra sürekli karıştırılarak ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilip bir kenara alınır. Karameli hazırlamak için şeker bir cezvede veya sütlükte yakılır ve hemen muhallebinin içerisine eklenip mixerle çırpılır. Tereyağı ve vanilyada eklenip çırpmaya devam edilir. En son fındık eklenip karıştırılır ve kâselere servis yapılır. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: