Malzemeler:
1 lt süt
Yarım su
bardağı toz şeker
4 tepeleme yemek
kaşığı un
2 tane yumurta
sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
(25 gr)
1 su bardağı
iri çekilmiş fındık
Karamel
için:
Yarım su bardağı
toz şeker
Yapılışı:
Süt, şeker, yumurta sarıları ve un bir tencereye alınır ve çırpılır. Daha sonra
sürekli karıştırılarak ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilip bir
kenara alınır. Karameli hazırlamak için şeker bir cezvede veya sütlükte yakılır
ve hemen muhallebinin içerisine eklenip mixerle çırpılır. Tereyağı ve vanilyada
eklenip çırpmaya devam edilir. En son fındık eklenip karıştırılır ve kâselere
servis yapılır. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder