Malzemeler:
4 tane
yumurta
1,5 su
bardağı toz şeker (orijinal tarifinde 1 su bardağı)
1 su
bardağı süt
1 su
bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 çay
bardağı tahin
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
2,5 su
bardağı un
Kek kalıbını bulamak için:
Susam
Yapılışı: Yumurta ve şeker beyaz olana kadar çırpılır ve içerisine diğer malzemeler eklenip hepsi birlikte çırpılır ( bu aşamada istenirse ceviz iç de eklenebilir). Yağlanmış ve susam serpiştirilirmiş kek kalıbına karışım boşaltılır. 170⁰’de 45 dakika pişirilir, hafif soğuyunca kalıptan çıkarılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder