30 Mayıs 2018 Çarşamba

ZEYTİNYAĞILI PORTAKALLI KEREVİZ



Malzemeler:
3 tane kereviz
2 tane havuç
2 tane kuru soğan
2 tane portakalu suyu
3 dolu servis kaşığı zeytinyağı
Tuz
Limon suyu

Yapılışı: Kerevizler derin bir şekilde soyulur ve istenilen şekilde doğranıp limonlu suya konulur. Soğanlar yemeklik olarak küçük bir şekilde doğranır. Havuçların kabukları kazınır ve verev şeklide doğranır. Tencereye zetinyağı konulup soğanlar kavrulur, tuzu eklenir ve içerisine havuçlar da eklenip beraber kavrulur. Daha sonra suda bekletilen kerevizler eklenir ve üzerine portakal suyu eklenir yarım su bardağı da su eklenir. Tencerenin üzeri ıslatılmış yağlı kâğıt ile kapatılır ve onun üzerine kapak kapatılır. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Pişip pişmediği kontrol edilir. Kereviz tenceresine soğutulduktan sonra servis tabağına alınır. Üzeri istenilen şekilde süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: