Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 -3 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağından 1
parmak eksik fındık yağı
İçi için:
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber,
kırmızıbiber
İçinin hazırlanışı: Soğan yemeklik olarak küçük bir şekilde doğranır. Tavaya az zeytinyağı konulur ve soğan kavrulur, daha sonra içerisine kıyma eklenir ve kıymanın suyunu çekinceye kadar kavrulur. Baharatları da eklenip soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır. 24 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve 12 tanesi araları bolca nişasta sürülerek üst üste konulur. Diğer 12 bezeye de aynı işlem yapılır. Daha sonra 12 tanesinin hepsi tepsi büyüklüğünde açılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Arasına hazırlanan iç malzemesi konulur. Diğer 12 beze de açılır ve için üzerine kapatılır. Börek dilimlenir üzerine az ısıtılmış yağ gezdirilerek dökülür ve180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder