Hamur için:
1 çay
bardağı maden suyu
1 çay
bardağı yoğurt
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 tane
yumurta sarısı
1 fiske
tuz
Aldığı kadar
un
Araları için:
500 gr
kadayıf
1 kâse
ceviz içi
250 gr tereyağı
1 çay
bardağı sıvı yağ
12 yemek
kaşığı şeker(her yufka için 2 yemek kaşığı)
Şerbeti için:
4 su
bardağı su
4 su
bardağı şeker
1 kaç
damla limon suyu
Açmak için:
1 kâse
un
1 kâse
nişasta
Süslemek için:
Toz yeşil
fıstık
Yapılışı: Hamur malzemeleri
ile yumuşak bir hamur yapılır. 6 tane bezeye ayrılır ve 15- 20 dakika
dinlendirilir. Şerbet hazırlanır limon suyu eklenir ve 1-2 dakika daha
kaynatılıp ocaktan alınır. Kadayıflar tel tel ayrılır. Tereyağı eritilir ve
içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir.
Hamur
nişastalı un karışımı ile ince şekilde açılır. Her tarafına kadayıf yayılır,
cevizler serpiştirilir, 2 kaşık şeker serpilip yağ gezdirilir. Karşılıklı 2 taraftan
rulo şeklinde sarılır ve ortadan kesilir. Daha sonra 2 parmak genişliğinde
kesilir ve yağlanmış tepsiye diklemesine dizilir. Diğer bezeler de aynı şekilde
açılır ve aynı işlemler yapılır. Artan yağ üzerilerine gezdirilir. 200⁰’de
önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üzerine ılık
şerbet dökülür ve toz fıstıkla süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder