3 Ocak 2016 Pazar

YUFKALI KADAYIF TATLISI


Malzemeler:
Hamur için:
1 çay bardağı maden suyu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta sarısı
1 fiske tuz
Aldığı kadar un

Araları için:
500 gr kadayıf
1 kâse ceviz içi
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
12 yemek kaşığı şeker(her yufka için 2 yemek kaşığı)

Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 kaç damla limon suyu

Açmak için:
1 kâse un
1 kâse nişasta

Süslemek için:
Toz yeşil fıstık

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır. 6 tane bezeye ayrılır ve 15- 20 dakika dinlendirilir. Şerbet hazırlanır limon suyu eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Kadayıflar tel tel ayrılır. Tereyağı eritilir ve içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir.
Hamur nişastalı un karışımı ile ince şekilde açılır. Her tarafına kadayıf yayılır, cevizler serpiştirilir, 2 kaşık şeker serpilip yağ gezdirilir. Karşılıklı 2 taraftan rulo şeklinde sarılır ve ortadan kesilir. Daha sonra 2 parmak genişliğinde kesilir ve yağlanmış tepsiye diklemesine dizilir. Diğer bezeler de aynı şekilde açılır ve aynı işlemler yapılır. Artan yağ üzerilerine gezdirilir. 200⁰’de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üzerine ılık şerbet dökülür ve toz fıstıkla süslenir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: