Malzemeler:
1,5 su
bardağı ince bulgur
1 su
bardağı yeşil mercimek
Yarım
demet maydanoz
Yarım
demet soğan
Yarım
demet dereotu
1 tane
kuru soğan
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 yemek
kaşığı biber salçası
Tuz,
kimyon, pul biber, karabiber
1 tane
limon
2 yemek
kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
Yapılışı: Mercimek ezilmeden haşlanır.
Bulgura üzerini geçecek kadar kaynamış su konularak ıslatılır. Pişen ve sıcak
olan mercimekler bulgurun üzerine konulur ve ağzı kapatılarak bekletilir. Kuru
soğan yeteri kadar sıvı yağda kavrulur, salçaları eklenir ve kavurmaya devam
edilir. Mercimekli bulgur karışımına soğanlar eklenir, baharatları ilave
edilir, limon suyu, nar ekşisi eklenir ve elle yoğrulur Daha sonra yeşillikleri
eklenir elle karıştırılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder