25 Ocak 2016 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ KISIR


Malzemeler:
1,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım demet maydanoz
Yarım demet soğan
Yarım demet dereotu
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, kimyon, pul biber, karabiber
1 tane limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı



Yapılışı: Mercimek ezilmeden haşlanır. Bulgura üzerini geçecek kadar kaynamış su konularak ıslatılır. Pişen ve sıcak olan mercimekler bulgurun üzerine konulur ve ağzı kapatılarak bekletilir. Kuru soğan yeteri kadar sıvı yağda kavrulur, salçaları eklenir ve kavurmaya devam edilir. Mercimekli bulgur karışımına soğanlar eklenir, baharatları ilave edilir, limon suyu, nar ekşisi eklenir ve elle yoğrulur Daha sonra yeşillikleri eklenir elle karıştırılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: